Vad är viktigt att tänka på när jag ska sälja?

Att byta bostad är för många ett stort beslut och när man väl bestämt sig, är det viktigt att välja rätt mäklare. Skillnaden mellan mäklare kan vara stor och det viktigaste när Du väljer en mäklare är att Du känner förtroende.

Vi på Balders använder oss alltid av den senaste tekniken. Just nu lanserar vi en ny tjänst där vi bjuder våra kunder på en drönarfilm över sin bostad vid försäljningen. Genom drönarfilmen gör vi det möjligt för intressenterna att skapa sig en bättre uppfattning om såväl bostaden, området och läget.

Här kan Ni se ett exempel över charmiga Ålstensgatan. Önskar Ni fler förslag på filmer är Ni välkomna att kontakta oss.

Hur går försäljningsprocessen till?

Våra kunder behöver inte anpassa sig efter ett speciellt koncept, utan vi anpassar oss efter Dina önskemål. När vi blir kontaktade av Dig, bokar vi ett möte och träffas i Din bostad. Att välja en mäklare över telefon är inget vi rekommenderar. För att göra en korrekt värdering av Din bostad, gör vi ett besök hos Dig. Ett helt förutsättningslös möte, där vi för en dialog. Vi gör en värdering av Din bostad och presenterar ett förslag till marknadsföring som passar just Dig. Vi erbjuder alltid gratis värdering och offert. – Därefter väljer Du oss, om det känns rätt för Dig.

När jag nu valt mäklare, vad händer sen?

  • Vi träffas igen, tecknar ett förmedlingsuppdrag oss emellan och går därefter gemensamt igenom hela förmedlingsprocessen. Vi lyssnar noga på Dina önskemål och anpassar oss därefter.
  • Vi marknadsför Din bostad enligt överenskommelse mellan oss, på Internet och/eller i dagspressen.
  • En viktig del av marknadsföringen är också matchningen mot vårt spekulantregister.
  • Det är viktigt att Din bostad presenteras på ett attraktivt sätt och därför anlitar vi alltid professionella fotografer. Inför fotograferingen får du tips om vad du ska tänka på, för det är en sak att bo och en annan att sälja sin bostad.
  • En planritning som stämmer med verkligheten tas fram och vid behov mäter vi också upp bostadens yta.
  • Vi trycker broschyrer med hög kvalité.
  • Vi arrangerar visningar i samråd med Dig.
  • Efter visningarna tar vi mäklare personlig kontakt via telefon med de spekulanter som varit på visningarna och som visat sig intresserade. Vi vet att en budgivning involverar mycket känslor för både säljare och köpare och vi är därför måna om att ha en så tät kontakt som möjligt med både budgivare och med Dig som säljare. Du kan läsa mer om hur budgivningen går till under separat flik.
  • När budgivningen är avslutad och alla är överens, möts vi på vårt kontor för kontraktsskrivning.
  • Vi finns med Dig och Din köpare hela vägen fram tills att nycklarna lämnas över.

Ibland känns allt rätt...

Vissa saker måste man se och känna av. Det gäller både när man ska köpa bostad och välja fastighetsmäklare. Och ofta känner man ganska snart när något är ”rätt”. Kanske ska Du sälja Din bostad och känner att det är dags att välja mäklare. Eller kanske vill Du bara ha en värdering, prata försäljningsupplägg, beskattningsregler eller nåt annat runt Din bostad. Eller kanske har Du just nu hittat Din drömbostad... Oavsett skäl är Du är alltid välkommen att kontakta oss. Vi ska göra allt vi kan för att det ska bli ”rätt” för Dig.

Kom ihåg att Du väljer inte ett företag – utan en mäklare!

Kontakta oss